Skip to main content

Cafe van het jaar 2010

DE KLOKKENLUIDER UIT VENRAY WINT VERKIEZING ‘VRIENDENKRING HERTOG JAN CAFE 2010’

ARCEN/KAATSHEUVEL, 13 april 2010 –
Café de Klokkenluider uit Venray is winnaar van de titel ‘Vriendenkring Hertog Jan Café 2010’.
De prestigieuze titel is op 13 april uitgereikt tijdens de Vriendenkring Hertog Jan dag in de Efteling door meesterbrouwer Gerard van Den Broek en dagvoorzitter Hans Böhm.

Adrie en Gerrie van Benschop: “Dit hadden we niet verwacht. Wat een geweldige eer dat Café de Klokkenluider gekozen is tot ‘Vriendenkring Hertog Jan Café 2010’ ! De concurrentie van de andere finalisten was niet mis, dus dit is een bijzondere overwinning en erkenning die ik opdraag aan ons hele team –en speciaal aan Marc- dat zich altijd tweehonderd procent voor onze gasten inzet. Dit resultaat hebben we samen bereikt ! En natuurlijk ook dankzij al onze gasten, vrienden en anderen die op ons café hebben gestemd, waarvoor ik iedereen natuurlijk erg dankbaar ben. We zijn enorm trots op ons café en onze geweldige gasten. Dit gaan we groots vieren !”

Topprestatie
Hertog Jan meesterbrouwer Gerard van den Broek: “Het is een geweldige verrassing dat onze dertien finalisten na de eerste verkiezing in 2009 de lat nog hoger hebben weten te leggen wat betreft perfectie en optimaal gastheerschap. Ik ben werkelijk enorm trots, niet alleen op de winnaars, maar op al onze Vriendenkring leden die iedere dag een topprestatie neerzetten om de bieren van Hertog Jan met beleving en passie aan hun gasten te presenteren. Eigenlijk zijn alle gasten van al deze fantastische cafés winnaars, omdat zij in de best denkbare ambiance optimaal van hun glas Hertog Jan kunnen genieten.”

Belichaming Hertog Jan
De jury licht haar keuze voor de winnaar toe: “Café de Klokkenluider in Venray is de winnaar omdat het de belichaming is van wat Hertog Jan wil uitstralen: kwaliteit, vakmanschap, een eigenzinnig karakter, maar vooral een prachtig product. Café de Klokkenluider is gelegen op een unieke locatie en kan zo fungeren in een nieuwe commercial van Hertog Jan: we zien Gerard van de Broek al achter de toog kruipen. Prachtig terras voor de deur en de entree naar het café (via een onderdoorgang bij de kerk) is bijzonder en de ambiance geweldig. De waard kent zijn gasten, maar verliest de passanten zeker niet uit het oog. Sinds de finaleplaats in 2009 heeft De Klokkenluider een kwaliteitsstap gemaakt die de titel Vriendenkring Hertog Jan Café 2010 oplevert.”

De winnaar van de prestigieuze titel mag zich niet alleen een jaar lang ‘Vriendenkring Hertog Jan Café 2009 noemen, maar is met het gehele team ook uitgenodigd voor een unieke brouwersdag, samen met Gerard van den Broek op de Hertog Jan brouwerij in Arcen.

Als runners-up zijn geëindigd: Grand Café de Heeren op den Brink uit Deventer, Café ’t Stulpke uit Uden en Café Merz uit Spijkenisse.

De overige finalisten zijn: Herberg de Pintelier uit Voerendaal, Momfer de Mol uit ’s-Gravenhage, Café in den Grooten Slock uit Amersfoort, Eetcafé Roots uit Vlissingen, Dikke van Dale uit Leeuwarden, Beekman & Beekman uit Deurne, Café The Bottom of the Sea uit Emmeloord, De Lachende Vis uit Empel en Café Gouden Carolus uit Hilvarenbeek.

Over Café de Klokkenluider
Speciaalbiercafé de Klokkenluider is gevestigd aan de Grote Markt 23 in Venray. Het café heeft zeven bieren op de tap, meer dan veertig speciaalbieren op de fles en is zeven dagen per week geopend. Voor meer informatie www.cafedeklokkenluider.nl

Over de Vriendenkring
De Vriendenkring Hertog Jan is in november 2006 opgericht om de brouwer, horecaondernemers en bierliefhebbers samen te brengen om hun gezamenlijke passie voor bier te delen en op optimale wijze te genieten van Hertog Jan. Brouwmeester Gerard van den Broek: “De bijzondere sfeer en passie voor bier die de liefhebber kent van onze brouwerij in Arcen brengen we ook over naar de horecazaken van onze leden van de Vriendenkring, zodat de horecagast daar van dezelfde beleving kan genieten. Bijvoorbeeld via het Hertog Jan tapritueel, waarbij de gast zijn glas pils perfect krijgt geserveerd.”
De Vriendenkring Hertog Jan dag en verkiezing worden sinds 2009 georganiseerd, vorig jaar was de winnaar café Momfer de Mol uit Den Haag.